Personal Assistant

 

 

 

Voor wie?

Voor expats, migranten, emigranten, pensionados, senioren.

Iemand die zijn heimat verlaat voor een nieuwe uitdaging weet dat die uitdaging ook onzekerheden en tegenslagen zal bevatten. In geval van uitzending is er vanuit het bedrijf vaak begeleiding en wordt men voorbereid op de verhuizing en het wonen in het land van bestemming. De praktijk is vaak anders dan de theorie en iedereen beleeft dit op zijn eigen manier. Een standaard programma bestaat dan ook niet. Natuurlijk wel wanneer het gaat om de aanvraag en afhandeling van de documenten en vergunningen maar daar zijn ook diverse zeer goede bedrijven om dit proces van A-Z te begeleiden (zie Tips & Links).

Change of Address biedt de helpende hand en heeft iets toe te voegen aan de groep terugkerende expats. Omdat Nederland de thuisbasis is, is er geen begeleiding, men gaat ervan uit dat je omdat je Nederlands spreekt, je ook alles zelf prima kunt regelen. Vaak is er veel veranderd in het leven van de expat en ook hier is het leven door gegaan. Een misstap is snel gezet als je kiest voor de stad waar je gestudeerd hebt of waar je met veel plezier hebt gewoond voor vertrek (zonder kinderen). Ook het schoolsysteem, sportverenigingen en dergelijke kunnen anders georganiseerd zijn dan in het buitenland. Er zijn legio hindernissen te nemen die vooraf niet ingecalculeerd zijn. Dit is onze specialisatie.

Door vooraf contact op te nemen met Change of Address en in een intake de prioriteiten van het gezin te vermelden, kunnen we gericht zoeken naar een geschikte woonomgeving, huisvesting, scholen, vervoer en nog vele andere aspecten. In elke situatie gaan wij anders te werk maar de eerste stap is een kennismakingsgesprek. Zeker bij ingrijpende situaties is het belangrijk dat het klikt en u een goed gevoel heeft bij de consultant die bij u over de vloer komt. In geval u verblijft in het buitenland kan dit gesprek in eerste instantie telefonisch plaatsvinden, gevolgd door een gedetailleerde vragenlijst.

Tijdens de verhuizing of andere P.A.-projecten wordt u alleen op de hoogte gehouden indien nodig, geen bericht is goed bericht. U kunt er op vertrouwen dat alles wordt geregeld zoals afgesproken dus tussentijds kunt u zich richten op uw eigen taken.

Hiernaast vindt u een overzicht van welke diensten wij zoal leveren rondom een verhuizing binnen Nederland of bij terugkeer na een aantal jaren in het buitenland.

[ Naar boven ]